top of page

Theaterseizoen 19/20 

'BEST OF THE SIXTIES' - THEATERTOUR

Bekijk de flyer

Best of the sixties is de nieuwe theatershow van The Bluebettes. In deze show spelen ze hun favoriete liedjes uit de jaren zestig. Best of the sixties is het derde theaterprogramma waarmee de band langs de Nederlandse theaters tour. 8 februari 2019 beginnen de try-outs en op 24 mei sluit de band af in Schouwburg Odeon in Zwolle.  De reprise voor seizoen '20/'21 staat al op de planning! 

 

Voor deze voorstelling werd uit het enorme repertoire uit de jaren zestig een favorietenlijst samengesteld. De muziekstijlen variëren van soul (Marvin Gaye) tot country (Tammy Wynette, Brenda Lee) en van luchtige sixtiespop (Neil Sedaka, The Supremes, The Monkees) tot stampende rock 'n roll (The Beatles, Chuck Berry). Naast een feest der herkenning, hebben de muzikantes ook als doel om het publiek mee te nemen in het gedachtegoed van de flower power beweging die eind jaren zestig op kwam: 'Love, peace and happiness' is het motto van Best of the sixties. 

 

Kaarten voor de shows zijn te verkrijgen via de websites van de theaters. Linkjes naar de websites van de theaters zijn te vinden in de agenda. 

 

 

 

 

UIT DE OUDE DOOS:

SEIZOEN '16/'17/'18 - 'BACK TO MONO'

 

'Back to mono' was de tweede theatershow van vrouwenband The Bluebettes. In deze show vertolkten ze hun favoriete liedjes uit de jaren zestig.  'Back to mono' – naar een uitspraak van sixtiesproducer Phil Spector – was het vervolg op de succesvolle theatertour 'Bang, Bang!' en ging in december 2016 in première. Na een succesvol seizoen, ging de show in november 2017 in reprise.

Voor de inhoud van deze voorstelling stoften zij de oude platen van hun ouders af en kozen daaruit hun favorieten. De vrolijke voorstelling nam het publiek mee naar de jaren zestig met herkenbare liedjes van onder andere Etta James, The Supremes, The Everly Brothers, Johnny Cash en The Beatles. 

SEIZOEN '15/'16 - 'BANG, BANG!'

In het theaterseizoen '15/'16 tourden The Bluebettes met hun show 'Bang Bang!' door het land. Een ode aan de vrouwelijke artiesten uit de jaren zestig. The Ronettes, Nancy Sinatra, The Supremes en meer. In keurige vroege sixties outfits voor de pauze en in meer gewaagde glitterpakjes na de pauze. Those were the days als slotlied en iedereen ging zingend, lallend en dansend naar huis! 

 

Impressie van Bang Bang! :

53478352_2288960404760505_72944513846932
bottom of page